#40. XXXX adás

Szétpimpelt Skoda-babakocsi férfiaknak és pink űrruhás asztronauta-barbie lányoknak, jobbos privilégium-e a gyerekverés, szabad szex 12 év felett, Fluor Filigrán és Tükörcicák.

40.

40.

A negyvenedik adást ismét Anetta nélkül kellett átvészelnünk, viszont cserébe a gyerekeink nyaralással múlathatják az időt. Jövő hétre újra számolunk Anettával, lassan vége ennek a podcastot próbáló nyári szezonnak.

  • Az adást mindjárt egy csodálatos koncepció-babakocsival kezdtük, amelyet még kutatási adatokkal is megokolt a gyártó Skoda, holott csak egy reklámkliphez volt szükség az “túlizmosított” babakocsira. A vRS Man-Pram az alábbi reklámban szerepelt:

http://www.youtube.com/watch?v=xqsqKxHnybk

  • Meglepetéssel értesültünk arról, hogy a Mars Explorer Barbie, azaz a rózsaszín űrruhában díszelgő űrhajósnő-baba milyen komoly kultúrtörténelemmel bír. A Space.com egy szép hosszú cikkel ünnepli az először Tyereskova repülése után két évvel bemutatott “űrruházott” Barbie legfrissebb kiadását.
  • Tamás Gáspár Mikós a gyerekverésről írt tőle szokatlanul rövid anyagot a Literára, csak azt nem értettük, miért biggyesztette írása elejére a “Balos gyerek nem érti” címéet. A balos gyerekek nem értik a gyerekverést, miközben a jobbos gyerekek számára talán magától értetődő, az élet szükségszerű része? Ejnye, no.
  • “12 évesen is elég idős lehet valaki ahhoz, hogy beleegyezzen a szexbe, feltéve, ha a partnere sem idősebb 18-nál – vezethető le az új, július elsején hatályba lépett büntető törvénykönyvből.” – írja az Index, mi pedig megbeszéltük, érdemes-e, helyes-e kriminalizálni a 14 éves kor alatti szexet, illetve igaza van-e a Nőkért blog indulatos kommentárjának. Nem mondom, hogy eldöntöttük a kérdést.
  • Valahol a szex-témához kötődik a Fluor Tomi előző életéből érkező hiphop zenénk, a Striphop, amely az akkor még Fluor Filigrán néven ismert rapper 2009-es Shake című lemezén jelent meg.
  • Programajánlat: menj kórházba mesét olvasni a gyerekeknek!
  • Anetta nélkül bicebóca könyvajánlónkban Szabó T. Anna és Maul Ági Tükörcicák című kötetét mutattuk be.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük