Hogyan hallgass minket?

A podcast egy egyszerű mp3 fájl, és ugyanazokkal a zenelejátszókkal is meg tudod hallhgatni, mint az összes többi zenédet. Létezik azonban néhány direkt a podcastokhoz készített program, amelyek két dologban tudnak többet, mint egy sima zeneszoftver. Egyrészt megjegyzik, éppen hol tartottunk, ami egy körülbelül egy órás hanganyag esetén nem hátrány. Másrészt maguktól észreveszik, ha elérhetővé vált a podcast legfrissebb epizódja, és a letöltés terhét is magukra vállalják. Sőt, ezeket használva a mobilnet-előfizetést sem terhelik, mert be lehet állítani, hogy csak akkor töltsenek le, ha WiFi-kapcsolaton vagy.

1. Hallgass a weboldalunkon! Itt, a blogban minden bejegyzés elején ott a lejátszó, ami elindítja az oda tartozó epizódot. Egy háromszöget keress…

2. Töltsd le az mp3-at! A bejegyzések elején, közvetlenül a lejátszó alatt találsz egy Download linket is: kattints rá a jobb egérgombbal, s a felbukkanó menüből válaszd a “Link mentése másként” pontot. Ezzel egy mp3 fájlt tölthetsz le, amit aztán feltehetsz a telefonodra, pendrive-on bedughatod az autórádióba vagy egy modernebb tévébe, magaddal viheted a zenelejátszódon – éppen úgy, mint bármilyen más hangfájlt. Hallgathatsz minket a metrón, főzés közben, futáshoz vagy az edzőteremben.

3. Apple tulajoknak iTunes. Aki iPhone-nal, iPod Touch-csal vagy Mac laptoppal él együtt, ismeri az iTunest. Keress rá a Szülői értekezletre a Podcastok között (vagy kattints erre a linkre), s használd a gyári Podcasts appot (vagy más podcast-kezelő alkalmatosságot). Ne felejts el a podcast iTunes-oldalán értékelni minket a csillagok nyomkodásával.

4. Okostelefon- és tablethasználóknak DriveCast. Rengeteg podcast kezelő appot lehet használni, mi a DriveCastot ajánljuk. Elérhető Androidra, iOS-re (Apple) és Windows Phone-ra is (sőt Samsung, LG és Philips okostévékhez is van app), kezelhető a weben és a fenti eszközökön egyaránt és a mi podcastunk hallgatásán túl még rengeteg más dologra is jó. Ha már van DriveCastod, ezen a linken iratkozhatsz fel a Szülői értekezletre.

5. Okostelefon- és tablethasználóknak Pocket Casts. Ez Feri új kedvence: hibátlan a lejátszója, teljesen magától tölti le az epizódokat és még jól is néz ki. Hátránya, hogy pénzbe kerül (de nem sokba: kb. 600 forint). Elérhető Androidra és iOS-re (Apple).

One comment