#4 Negyedik nyelvészeti szakadás

Android-hekk és gyerekbarát helyek appja, Dezső Andrea új könyve, kartonbútor és éjszakai vadlesés, robotporszívó, Kakikönyv és Halálkönyv és a nyelvtanítás.

[powerpress]

Két eset lehetséges: vagy igaz, hogy egy távoli falu betűt sosem látott gyermekei öt hónap alatt meghekkeltek egy tabletet, vagy Nicholas Negroponte, az MIT Media Lab és a One Laptop Per Child program alapítója szégyentelenül kampányol a Motorolának. Mi pedig egy leendő magyar mobilappnak kampányolunk, ami megmondaná, hogy a közelben milyen gyerekbarát helyek vannak – a készítők a szülők véleményét kérik. Gyorsan megemlítjük még, hogy az első adásban bemutatott Mamuska könyv szerzője, Dezső Andrea új könyvvel jelentkezett, amit ezúttal illusztrátorként jegyez.

Bence a lengyel Három Egér Játékgyár kartonbútorainak kiállítását ajánlotta, Feri pedig a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetését, ami Elég bátor vagy? címen riogatja az éjszakába vágyó gyerekeket. Ha már a természetbe keveredünk, Feri rádöbben a nyilvánosság előtt, hogy a tél nem is olyan rossz.

A szülők legjobb kütyübarátai között bemutatkozik a robotporszívó, ami állítólag nem is akkora hülyeség, a könyvajánlóban pedig ezúttal mindjárt négy könyv kerül terítékre (Kakikönyv, Halálkönyv, Szeretlek könyv és Ne bánts’ könNyv), amiről szintén azt állítjuk, hogy ezekről a tabukról beszélni a gyerekekkel jó ötlet.

Végül hosszan értekezünk arról, hogy a Hoffmannn Rózsa oktatási államtitkárnak tulajdonított terv, miszerint legyen inkább a német nyelv a kötelező az angol helyett, létezik-e, jó-e, egyáltalán tanuljon-e nyelveket az óvódás és ha igen, hányat, valamint a hindi-e a legjobb választás.

Az adást ezúttal az Osibisa zenekar Happy Children című számával vágtuk ketté.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük