#37. Háromnegyedes adás

Szigetközi gyerekhajóztatás, megvakított szúnyogok, Pagony kert, a gyereknevelés jótékony hatásai az üzletmenetre, izlandi országimázs, Little Printer és a felhúzhatós bádognyúl.

Felhúzható bádognyúl (forrás: Pagony)

Kandi ezen a héten kimaradt az adásból egy félrecsúszott gyerekaltatás okán, de legalább ő is kipihente magát, viszont így csak háromnegyedes lett az adás. Visszavárja Jóska, Sára, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára a jövő héten.

  • Feriék gyerekalapú kenutúrára vitték az ikreket: a Szigetközben nem kell vonulni táborhelyről táborhelyre, mert csillagtúrákban is izgalmas és változatos folyami kalandokat kínál a környék holtág-rendszere. A kempingezés és a rövidebb evezések kicsikkel is működnek, de árvízi évben számolni kell a poroló iszaptalajra és az extrémsport-szintű szúnyogos kihívásra.
  • Ha már szúnyog, az Indiegogón találtunk egy projektet, ami reményt nyújt az evezősöknek (és nem mellékesen a maláriától szenvedő területeknek): a Kite Patch ruhára ragasztva két napig “megvakítja” a környező szúnyogokat, legalábbis ami az emberkövetést illeti. Van remény.
  • Az evezés után jó ötletnek tűnt egy jó ebéd, ezt a gyerekbarát Pagony kertben töltötték a szétcsípett utazók; a hely megkapta a “Szülői Értekezlet Ajánlásával” emblémát.
  • Vezetői képességként ismerhetik el a gyereknevelést Svájcban, és habár ez nem egy túl érdekes hír, de az már figyelemreméltó, hogy ezt magunkon is tapasztaltuk. Mármint hogy fejleszti. A képességeket.
  • Emiliana Torrinit hallgattunk, ami nemcsak táncolós zene akár gyerekeknek is, hanem országimázs-film-aláfestőzene Izlandnak.
  • Ha szomorú a gyerek, hogy ő nem kap a postaládába olyan küldeményeket, mint a szülei, vegyünk neki Little Printert! Szupermenő marhaság, de talán nem is marhaság.
  • Bence hozott könyvet, mégpedig Dániel András Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) című one-man-show kötetét, amiben a felhúzhatós bádognyúl (Imikém) nem fejezi be a sétát, ha Kicsibácsi reggel elfelejti rendesen felhúzni. Cuki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük