#15 Tizenötödik foghíjas adás

Gyerekbringa távirányítóval, agresszív amerikai bölcsisek, Csodaceruza-balhé, egy jó kommersz magazin, európai ökomozi és Rozi a csillagjegyek között.

[powerpress]

bringa

Egy fővel ideiglenesen megcsappanva indult ez az adás, ahol az ivászati szekcióban az egyetlen említésre méltó dolog egy 2012-es Dúzsi Marci volt, és jól csúszott a Márton-napra becézett újbor. A társaság felelevenítette a lapszemle nemes hagyományát, mert annyian foglalkoztak gyerekes témákkal a múlt héten: a Vipcastban többek között egy gyerekbiciklizés-biztonságosító ötletet mutattak be, a Vendéglő a világ végén arról beszélt, hogy amerikai kutatások szerint a bölcsőde rosszat tesz a gyerek későbbi pszichéjének, a Hármas Könyvelésben pedig a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat és az Nemzeti Kulturális Alap támogatások körüli pengeváltása volt a téma. Szerintünk a bringás ötlet habár szellemes, de, a bölcsi jó, a Csodaceruzát pedig imádjuk, és sok szeretettel önállóságot kívánunk neki. Zárójelben még megemlítettük, ha már lapszemle, hogy az Éva Kölyök meglepte Ferit azzal, hogy jó.

A félidőben a Malacka és a tahó értekezett Rómeó, Júlia, Jancsi és Juliska, valamint a kütyük kapcsolatáról.

A zene után kultúrkritikába torkollott a beszélgetés, először az Egyesült Állatok című német egész estét animációért lelkendezett Feri, majd Tasnádi István és Jeli Viktória lányuk születésnapjára írott, bábelőadást is kiérdemlő meséjét, a Rozi az égben című kötetet tárgyalták ki a kedves anyukák és apuka.

One comment

  1. Krisz szerint:

    Kis fogalom zavarban vagytok szerintem…. A bölcsöde az nem az ahova kétéves kor után beíratod, hanem ahova 1-2-3hónapos kora után iratod be- országtól függően, ez akár 5hetes korában is lehet. Na most ha az ember biológiai fejlődését nézed akkor 3-6hónapos kora között alakul ki a gyerkőcben a ragaszkodás, na most ha nincs állandó személy hanem jönnek mennek a dadusok akkor nincs kihez ragaszkodjon, nem alakul ki, ezért lesznek kimutathatóan és számottevően szociálisan érzéketlenebbek… Egyébként gugliban rá lehet keresni, könyvszámra vannak tanulmányok… Azért mert otthon van nem kell egyből tv-t néznie, járhat ugyan úgy közösségbe, összejárhatnak az anyukák, játszótér, stb… Szerintem a gyermek első 3éve piszkosul fontos és érdemes rá extrán odafigyelni.3-6ig még finomíthatod, de 6éves kora után azokat a viselkedés jegyeket és hozzáállást fogja imitálni ösztönösen ami beleégett, amin persze fog tudni változtatni ha akar, ha érzi a szükségességét, ha úgy gondolja hogy kell és tudatosan tud változtatni rajta, de ezzel csak az ő életét nehezíted meg. Hány meg hány ember takarózik rendszeresen a szüleivel, ő így látta, ezt tapasztalta, ezt tanulta, stb…. De már nagyon elkanyarodtam….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük