#11 Tizenegyedik túlélős adás

Forraltbor és a nászéjszakák bora, a család régi-új definíciója, álmosszemű lezula, közszolgálati mesetévé és Magyar népmesék a YouTube-on, Sven Nordqvist és elvonulás a Nagy Hideg-hegyen

[powerpress]

Túléltük a Világvégét, legalábbis minden jel erre utal, így van értelme közzétenni 11. adásunkat, amelyben mégsem rejtettünk el last minute tippeket a szenteste napjának túlélésére (habár az Ane-Feri páros beszámolhat arról, hogy életükben először napokkal a téminusznulla pillanat előtt elkészültek mindennel és ez bizony sokat segít a feszültségmentes ünneplésben), viszont témáink szinte véletlenül folyton a család és a szeretet irányába fordultak.

Az ivászati beszámolóba egy Vylian Bogyóléből készült forralt bor került a hangulat végett és egy Nagy-Somlói Juhfark Ane gyerekkora miatt. A hangulatot hamar korlátok közé szorítjuk egy alkotmánybírósági döntés ismertetésével, amelynek köszönhetően ismét családnak érezhetik magukat (és akként is ítéltetnek meg a jog színe előtt) a házasságot nem kötött szülők, vagy éppen az azonos nemű párok is. Ha már az állatságoknál tartottunk, Bence lelkesen mesélte, hogy idén 15-18 ezer új állatfajt fedeztek fel vagy írtak le először a Scientist cikke szerint, többek között az álmosszemű lezulát, aki tényleg nagyon cuki, érdemes megnézni. Kandi kérdezte, vajon hogyan kell leírni egy új fajt, nos a lezula felfedi a titkot: így.

Beszámoltunk az M2-es csatorna mesetévévé alakításáról, ami az adás felvétele óta meg is történt, és tényleg nincs reklám, és tényleg csak tavasztól lesz saját gyártású tartalom, de a konzerv-válogatással minden rendben, nagyjából. Tévézéshez még egy hír: a Magyar népmesék sorozat, amit mindnyájan igen nagyra tartunk, teljes terjedelmében elérhetővé vált  a YouTube-on a gyártó Kecskemétfilm jóvoltából.

A zenét Buddy Rich híres jazzdobos és akkor 12 éves lánya, Cathy szolgáltatja, egy Sonny & Cher számot adnak elő és talán ez a Cathy Rich interjú passzol legjobban a szépséges családi történethez.

A karácsonyi könyvajánlóba Ane persze egy karácsonyi történetet hozott, mégpedig egyik kedvenc szerzőnktől, a Pettson és Findusz sorozatot író és rajzoló Sven Nordqvisttől, ez A kobold karácsonyi titka.

Végül arról beszélgettünk, hogy a gyerekünkkel kettesben lelépni otthonról milyen jó mulatság, s milyen jót tesz szülőnek és gyereknek egyaránt. A konkrét akciót Bence mutatta be, díszletként a királyréti kisvasutat és a Nagy Hideg-hegyi turistaházat használta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük