#09 Kilencedik bemutatós adás

Örök élet, szégyenlős Pirelli-naptár és nemileg PC svéd játékkatalógus, Winkler gyerekkönyve és a Könyvfieszta, valamint itthoni síelés és jótékonykodás, Péterfy Bori, egy könnyfakasztó először-könyv és a csaló kisdedek édes problematikája.

[powerpress]

Az év végi hajrá kezdetén a megfáradt anyukák és apukák már csak abban bíznak, hogy gyermekeik megléte hosszabb életet garantál nekik, erre egy amerikai kutatás vezette őket. Az sem vidít fel igazán, hogy már a Pirelli-naptárban is csak művészien fotózott, ám felöltözött nők kényeztetik az autószerelők falain kalandozó tekinteteket, a svéd játékkatalógusban pedig fiúk a fodrászok és a konyhatündérek, pedig mi ebben a furcsa? Semmi. Winkler és Baranyai autószerelős fiúkönyvét, a Márton és Micike című kötetet nyilván szintén fiúknak olvassuk inkább; a könyv bemutatóját hosszan ajánljuk, majd a Moly.hu és más civilek által gründolt karácsonyi Könyvfieszta nagyszerűségében bízunk. Felvetjük azt az elsőre ijesztőnek ható gondolatot, hogy ki lehet menni akár a hóesésbe is, elvégre hazánkban is lehet sielni, főleg kisgyerekkel, illetve az elfölött érzett burzsujszégyen levezethető a Mikulásgyárban, a Cipősdoboz, vagy a Sok kicsi… akció segítségével – még akkor is, ha ezeket ilyenkor felkapja a média, azért még jó célt szolgálnak jól.

Kütyü helyett egy hülyeséget mutatunk be, amit nem ajánlunk megvételre, de nagyon imádjuk: ez a Look Lock gyerektekintet-rögzítő fotós-segéd. Ezután zenével szakítjuk meg adásunkat, ebben Péterfy Bori új lemezéről, a Fehér éjszakákról választotta Bence a Csodaidők című számot.

A kilencedik adás második felében Feri egyik kedvenc gyerekkönyvét (Vincent Cuvellier – Charles Duterte: Amikor életemben először megszülettem) vesézzük ki, majd rádöbbenünk, hogy egy beszélni alig tudó kiskrampó simán át tudja vágni a szüleit, és ezt még csak nem is gonoszságból teszi.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük